Dankzij haar project “Vegitopia” laat Kalkidan ons kennismaken met de smaken van de Ethiopische keuken. De naam zegt het al: het gaat om de vegan variant, die alleen op bestelling verkrijgbaar is.

Kalkidan maakt haar kinderdroom waar en laat zich daarbij inspireren door haar grootmoeder, die een restaurant runt in Ethiopië. Zo wil Kalkidan de Ethiopische keuken en cultuur die haar dierbaar zijn, met zoveel mogelijk mensen delen.

Neem contact met Kalkidan

 Luister naar haar verhaal
🎙️PODCAST Shake Your Project🎙️EP 07

illustration @rafikidessine

Kalkidan woont al vijf jaar in Brussel en heeft hard gevochten om te slagen: ze leerde Nederlands en ze volgde een opleiding tot kok. Ze houdt vol en ze zit boordevol energie, ze heeft alle kwaliteiten van een ondernemer. Ze blijft ook in moeilijke tijden glimlachen en gaat altijd verder vol optimisme!

 

 

 

 

 

Haar “Dark of cloud kitchen” lanceren

Door de ontwikkeling van de horeca neemt het concept van de “dark kitchen” een hele hoge vlucht in Brussel. Het gaat om restaurants die uitsluitend online bereikbaar zijn en geen fysieke vestiging hebben. Een golf waarvan Kalkidan handig geprofiteerd heeft om de haalbaarheid van haar project te evalueren. En het resultaat was succesvol.

Binnenkort haar restaurant bij Kokotte

Nu ze het einde van de testfase bij JobYourself heeft bereikt, is Kalkidan klaar om haar bedrijf met de hulp van haar familie en vrienden te lanceren. Haar project is geselecteerd om deel te nemen aan Kokotte, de HORECA-incubator die hub.brussels heeft opgezet. Het is dan ook vol trots dat deze vrouw die steun van het OCMW krijgt, zich voorbereidt om haar eigen vleugels uit te slaan. Een inspirerende reis die ontzag inboezemt.

 

De Ethiopische keuken

De eenvoudige en gezellige formule is gebaseerd op het delen van voedsel: iedereen zit rond een ronde schaal met heerlijke pannenkoekjes met daarnaast gerechten die lekker lang gesudderd hebben. Iedereen zit met zijn vingertoppen in de kommen om zelf hapjes samen te stellen. Vindt u dit wel een leuke ervaring? Ontdek dan het menu van Vegitopia en plaats uw bestelling!

 

Kijk van haar coach : Vincent de Coninck

“Kalkidan is een bijzondere onderneemster met een sterke wil, grote enthousiasme en flink dosis positiviteit. Ga zeker haar restaurant bezoeken via Pop-up Kokotte vanaf Januari. Heerlijke vegetarische keuken uit haar geboorteland Ethiopië, met liefde bereid. Meer kan je niet wensen!”

 

 

Bestel Vegitopia op Facebook of Instagram

 

 

 

 

U ook , lanceer uw project!

Ik schrijf me op een infosessie JobYourself in