Annelies Bruneel – Haute couture voor elke dag

Bruneel-photoDat Annelies Bruneel ‘iets met kleding zou gaan doen’ in haar latere professionele leven stond in de sterren geschreven. Toen haar mama in de winkels maar geen passend kledingstuk voor haar knuffeldier vond, besloot Annelies dan maar om er zelf een te maken. Niks speciaals, ware het niet dat Annelies toen amper 6 jaar oud was…Toen haar mama 6 jaar later haar oude gordijnen verving, gaf ze die aan Annelies, die er prompt een broek mee maakte. Omdat er geen naaimachine in huis was, maar wel creativiteit werden de stukken met nietjes aan elkaar vastgemaakt. Hoeft het nog gezegd dat Annelies niet met de Barbie poppen speelde maar er wel kleertjes voor maakte? Nu, Annelies voelt zich sterk op het vlak van creativiteit en techniek, maar ondernemen omvat nog wel wat meer: daarom is ze gaan aankloppen bij JobYourself.

Hoe ben je dan uiteindelijk bij de haute couture beland?

Oh, dat was voor mij het logisch gevolg van een aantal gevoelsmatige levenskeuzes die ik gaandeweg gemaakt heb. Na mijn humaniora lag het voor mij voor de hand dat ik textielontwerpster in Sint Lucas in Gent ging studeren. Door het contact met nieuwe stoffen groeide stilaan de passie om met natuurlijke en duurzame materialen te werken. Op organische wijze kwam ik dan bij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen terecht, waar ik een bachelor- en masterdiploma theaterkostuum en scenografie behaald heb.

Belangrijker nog: mijn eigen kijk op kleding kon daar ook wortel schieten. Ik kies bewust niet voor een traditionele aanpak. Voor elke klant wordt de look op maat gemaakt: wie je bent als persoon bepaalt hoe je jurk of kostuum eruit zal zien. Alle kleding is volledig handgemaakt met uitsluitend duurzame en natuurlijke materialen van superieure kwaliteit. Ik doe geen beroep op tussenpersonen : zowel het ontwerp, het patroon als de kledij maak ik in mijn Brussels atelier.

En is het makkelijk om in de haute couture je weg te vinden?

Neen, zeker niet als je de zaken grondig wil aanpakken. Qua creativiteit en techniek voel ik me sterk, maar ondernemen omvat nog wel wat meer: daarom ben ik ook gaan aankloppen bij JobYourself.

Ah ja en waarom JobYourself?

Ik heb Vlaamse vrienden die een gelijkaardig traject hebben doorlopen bij Starterslabo. Ik ging daarop informeren of iets dergelijks in Brussel bestond. Zo ben ik bij diverse organisaties beland. JobYourself was de enige die een nederlandstalig aanbod had, maar mijn keuze was niet uitsluitend daardoor gemotiveerd.

Waar zit je ergens in het traject bij Jobyourself?

Op 1 april 2017 ben ik – na 6 maanden voorbereiding met veel groepscoaching- in de Testfase gekomen.

Wat is volgens jou de essentie van het ondernemen ?

Voluit in het leven staan, vanuit je passie leven en kijken hoe je de wereld mooier kunt maken. Voor mij is dat via kleding en mijn eigen kijk hierop. Ik ben daarin zelf steeds zoekend; dat houdt het ook boeiend. Daarom werk ik ook graag met ‘moeilijke’ klanten, die kritisch zijn en niet tevreden zijn met pasklare antwoorden.

En wat brengt JobYourself je bij?

Omkadering op ondernemersvlak, waaraan ik erg behoefte heb. Dat is zowel praktisch-hoe factureren? Boekhoudige inzichten, de verschillende stappen in het verkoopsproces, planningtools als het opentrekken van mijn kijk op de dingen, lange termijndoelstellingen formuleren, focussen op klantenbehoeften…

Bruneel-logo-grisContact
0493/69.18.82