Partnerschapproject

Pour les personnes qui veulent réaliser leur rêve d’entrepreneur et cherchent un soutien pour le faire

Integreer de duurzame ontwikkeling in je ondernemingsproject

Integreer de duurzame ontwikkeling in je ondernemingsproject

JobYourself en POSECO bundelen hun begeleidingsexpertise op het gebied van maatschappelijk ondernemerschap en bieden Brusselse projectdragers, die een professioneel (her)inschakelingsprogramma volgen, een specifiek programma aan.

Er wordt voorkeur gegeven aan kandidaat-ondernemers van JobYourself (DEBUuT) en aan leden van de coworkingruimte THE FLEX. Andere ‘Starters’ worden geaccepteerd in functie van de beschikbare plaatsen.

Wat biedt het programma?

 • Ontmoetingen met maatschappelijk geëngageerde ondernemers en experten, die hun trucjes en weetjes geven.
 • Stel je ‘duurzaam’ businessplan op.
 • Zet je maatschappelijke en ecologische criteria centraal in je project.
 • Ontwikkel producten en diensten die op één lijn zitten met de Positieve Economie.
 • Ontdek nieuwe tendensen (kringloopeconomie, functionaliteitseconomie, biologische producten…).

Op de agenda: Themasessies: Ontmoet inspirerende en ervaren ondernemers die erin geslaagd zijn om de begrippen van duurzame ontwikkeling en Positieve Economie in hun businessplan te integreren.

 • 21 april: Bouwen. Van het zoeken naar materialen tot de constructie, van afwerking tot energie voor de woning: verbetering is mogelijk op alle niveaus. Download het verslag van deze bijeenkomst (uitsluitend beschikbaar in het Frans).
 • 19 mei: Gezondheid, schoonheid en welzijn. Deze diensten staat dicht bij de bevolking. Welke sociale rol kunnen zij vervullen? Kan ik ecologische producten gebruiken? Download het verslag van deze bijeenkomst (uitsluitend beschikbaar in het Frans).
 • 26 mei: Duurzame communicatie. Integreer via de verscheidenheid aan communicatiedragers, het begrip ‘duurzame ontwikkeling’ in het ontwerp (design of advies), het drukwerk of nog, in de distributie.
 • 2 juni: Kunstenaars, ontwerpers, fashion, ambachten. Duurzaamheid wordt meer en meer een deel van de creatie: vernieuwende materialen, gerecycleerde objecten, lokale productie enz. Download het verslag van deze bijeenkomst (uitsluitend beschikbaar in het Frans).
 • 16 juni: Coöperaties. Start je op je eentje? Waarom je niet laten omringen? De coöperatie is een interessant collectief model, zowel om je werk als om de kosten met anderen te delen.
 • 7 juli: Horeca- en aanverwante beroepen. Ben je werkzaam in de voedingssector en wil je de hedendaagse uitdagingen (ecologisch, maatschappelijk, sociaal) aankunnen? Dan kunnen de aanwezige sprekers je helpen bij je aanpak.

Maatschappelijk geëngageerde BMC workshops : Je hebt een project maar je weet niet hoe er maatschappelijke of ecologische aspecten in te integreren? Je wilt je waarden in je project integreren of op één lijn staan met de evolutie van de ‘duurzame’ markt? Kom je ondernemingsmodel ‘bewerken’ en vertrek met een maatschappelijke visie van je ondernemersproject.

Inschrijving via het Wikipreneurs platform. Voorbehouden aan kandidaat-ondernemers van JobYourself en de leden van The Flex. Inschrijvingsvoorwaarde: je hebt je Business Model Canvas (BMC) reeds opgesteld.

Meer weten? Contacteer ons!

Geïnteresseerd in de begeleiding van JobYourself ?