Elena Chinarova

office 1 : Edouard Pinoyplein 11, 1160 Oudergem office 2: Mechelsesteenweg 190, 3020 Herent
Je propose mes services en
néerlandais / anglais
Acupunctuur Brussel
Bien-être : santé / beauté / développement personnel

Met behulp van de oude Chinese geneeswijze help ik patiënten om allerlei klachten te verlichten. Holistische benadering en duizenden jaren ervaring van de Chinese medicijnen spelen een grote rol om de natuurlijke genezingsproces in gang te zetten. Mijn specialisaties zijn pijnloze kinderacupunctuur, acupunctuur voor spijsverteringsklachten, gynaecologische klachten en tekort aan energie. Ik zal al mijn specialisaties hieronder toelichten.

Pijnloze kinderacupunctuur
Acupunctuur voor kinderen, ook wel Shonishin genoemd, is een stijl speciaal ontwikkeld voor kinderen. Een kenmerk van deze stijl is dat het geheel pijnloos is. In deze stijl worden geen naalden gebruikt, maar verschillende instrumenten waarmee de meridiaan zones en punten gestimuleerd worden. Er wordt een stompe naald gebruikt die tegen de huid wordt aangezet. Omdat deze acupunctuur geheel pijnloos is, is het prettig voor kinderen. Deze stijl kan al op zeer jonge leeftijd (baby’s) worden gebruikt, meestal t/m 6 jaar. Deze stijl is effectief bij klachten zoals allergieën, huidklachten, bedplassen, astma, sinusklachten, ADHD enz.

Acupunctuur voor spijsverteringsklachten
Acupunctuur biedt al eeuwenlang verlichting bij spijsverteringsklachten. Zo hebben bepaalde acupunctuurpunten invloed op de aanmaak van maagzuur of stimuleren of ontspannen de spiercontracties van de darmen. Acupunctuur is effectief bij de behandeling van oesofagale reflux, dyspepsie, PDS (prikkelbare-darmsyndroom) en algemene maag-darmstelsel symptomen. Gecombineerd met een dieet en een gezonde levensstijl resulteert dit in een permanente en medicijn-vrije verlichting van de klachten.

Acupunctuur voor gynaecologische klachten
Onder gynaecologische klachten valt een breed scala aan klachten. De behandeling met acupunctuur is voor elk soort klacht anders. Denk aan menstruatieklachten, vruchtbaarheid, menopauzeklachten, enzovoort.

Acupunctuur voor een tekort aan energie
Vermoeidheid is een klacht waar veel mensen last van hebben. Vaak is er geen duidelijke lichamelijke oorzaak. Acupunctuur kan een uitkomst bieden. Na het bespreken van de klachten zal de acupuncturist de energiepunten op het lichaam aanprikken en zal de energiestroom weer op gang komen.